FAQ en Reisadvies

Reizen naar Barcelona, een van de meest bezochte steden in Europa, vereist enige voorbereiding en kennis om uw ervaring zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken. Hieronder vindt U enkele veelgestelde vragen en nuttig reisadvies voor uw bezoek aan Barcelona.

Veelgestelde Vragen

Wat is de beste tijd om Barcelona te bezoeken?

 • Antwoord: De beste tijd om Barcelona te bezoeken is in het voor- en najaar (mei-juni en september-oktober) wanneer het weer aangenaam is en de stad minder druk is. De zomers kunnen erg warm en druk zijn.

Hoe verplaats ik me in de stad?

 • Antwoord: Barcelona heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, inclusief metro’s, bussen en trams. Een T-10 ticket of een Hola BCN-kaart kan handig zijn voor meerdere ritten. Veel bezienswaardigheden zijn ook te voet of per fiets bereikbaar.

Heb ik een toeristenvisum nodig voor Spanje?

 • Antwoord: Dit hangt af van uw nationaliteit. Burgers van de EU, de VS, Canada en Australië hebben voor een kort verblijf geen visum nodig. Controleer altijd de visumvereisten voordat U reist.

Waar kan ik de beste lokale gerechten proberen?

 • Antwoord: Voor traditionele Catalaanse en Spaanse gerechten kunt U terecht in de vele tapasbars en restaurants in de stad. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals paella, tapas en zeevruchten.

Is Barcelona veilig voor toeristen?

 • Antwoord: Barcelona is over het algemeen veilig voor toeristen, maar let op zakkenrollers, vooral in drukke gebieden en het openbaar vervoer. Neem normale voorzorgsmaatregelen zoals U in elke grote stad zou doen.

Reisadvies

Taal

 • Spaans en Catalaans zijn de officiële talen. Engels wordt op toeristische plekken vaak gesproken, maar het leren van enkele basiszinnen in het Spaans of Catalaans wordt gewaardeerd.

Geldzaken

 • De valuta in Spanje is de Euro (€). Geldautomaten zijn overal beschikbaar. Het is aan te raden om in kleinere winkels en markten contant geld bij de hand te hebben.

Accommodatie

 • Boek uw accommodatie ruim van tevoren, vooral als U tijdens het hoogseizoen of grote evenementen reist.

Eten en Drinken

 • Drinkwater uit de kraan is veilig, maar sommigen geven de voorkeur aan flessenwater vanwege de smaak. Probeer lokale delicatessen op markten zoals La Boqueria.

Noodnummers

 • Bel 112 voor noodgevallen. Het is handig om het adres van uw ambassade of consulaat te weten.

Respecteer de Lokale Cultuur

 • Wees respectvol tegenover de lokale cultuur en tradities. Houd er rekening mee dat de middagrust (siësta) en late maaltijden deel uitmaken van de lokale levensstijl.

Door deze tips en adviezen te volgen, kunt U uw reis naar Barcelona optimaliseren en een rijke en plezierige ervaring beleven in deze prachtige stad. Geniet van de unieke sfeer, de prachtige architectuur en de levendige cultuur die Barcelona te bieden heeft.